healthsolutions

Χρήσιμα

Για ένα ζευγάρι, η είδηση μιας εγκυμοσύνης συνοδεύεται από αισθήματα χαράς και σχέδια για τον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως δυστυχώς, υπάρχει μια ανατροπή όλων αυτών των σχεδίων, λόγω της ξαφνικής «απώλειας» της εγκυμοσύνης, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά την ψυχολογία της γυναίκας.

Οι επιπλοκές της προεκλαμψίας είναι πολύ σοβαρές τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο. Έτσι η ανεύρεση εκείνων των γυναικών που βρίσκονται σε κίνδυνο να εμφανίσουν προεκλαμψία και η χορήγηση προφυλακτικής θεραπείας σε αυτές αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης τους. Πάντως σε όσες γυναίκες εμφανίσουν τελικά τη νόσο η μόνη ασφαλής  «θεραπεία» είναι ο πρόωρος τοκετός.

Τα τελευταία χρόνια, το δίλλημα φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική τομή, αποτελεί ένα «καυτό» θέμα συζήτησης σε πολλά επιστημονικά συνέδρια αλλά και σε φόρουμ στα οποία συνομιλούν νέες μητέρες. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης, τα χιλιάδες post στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τις πολέμιες να κατακρίνουν τις καισαρικές τομές και τις υπέρμαχες να τάσσονται υπέρ της προσωπικής επιλογής και της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος.

Πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα εκείνες που δεν έχουν σταθερό κύκλο, δεν μπορούν να εντοπίσουν με ασφάλεια ποιες είναι οι πιο γόνιμές τους μέρες.Για να υπολογιστεί η περίοδος κατά την οποία μία γυναίκα έχει αυξημένες πιθανότητες να μείνει έγκυος, βασική προϋπόθεση είναι να έχει σταθερό κύκλο έμμηνου ρήσεως και να έχει περίοδο τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια.

Η εξέταση αυτή γίνεται από την 11η εβδομάδα, μέχρι 13 εβδομάδες και 6 μέρες και είναι απαραίτητο να την κάνουν όλες οι έγκυες γυναίκες. Πραγματοποιείται διακοιλιακά, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να γίνει και διακολπική εξέταση. Πρόκειται για μία εξέταση με πολλές παραμέτρους και σημαντικά αποτελέσματα, που μπορούν να προβλέψουν σε μεγάλο βαθμό την καλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης. 

Τα φάρμακα, τα αντιβιοτικά και τα συμπληρώματα διατροφής είναι σκευάσματα, που κατά πάσα πιθανότητα, οι έγκυες θα τα χρειαστούν στη διάρκεια των εννέα μηνών.  Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σωτήρια, αρκεί βέβαια, καμία γυναίκα να μην τα πάρει χωρίς να ενημερώσει το γιατρό της. Το ευχάριστο είναι πως τα φάρμακα που πραγματικά μπορούν να βλάψουν το έμβρυο είναι λίγα.

Οι περισσότεροι γιατροί που ασχολούνται με θέματα γονιμότητας γνωρίζουν πως η χρήση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης  θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή καθώς δεν έχει διευκρινιστεί  κατά πόσο αυτά μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του εμβρύου.Σήμερα όλο και περισσότεροι επιστήμονες αρνούνται τη χρήση φαρμάκων χωρίς να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι αυτά είναι ασφαλή κατά την κύηση.

Οι γυναίκες με ρευματικά νοσήματα μπορούν να μείνουν έγκυες αλλά ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να συλλάβουν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν Έλληνες επιστήμονες κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που έγινε για το κοινό.Όπως εξήγησαν, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λογούς, όπως η ενεργητικότητα της νόσου ή τα φάρμακα που μπορεί να λαμβάνει η ασθενής.

Το κολύμπι κατά την εγκυμοσύνη έχει διάφορα οφέλη για το σώμα που δεν θα σας προσφέρει καμιά άλλη μορφή άσκησης και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις των εγκύων που θα πρέπει να το αποφεύγουν.Ο τρόπος αυτός εκγύμνασης συνιστάται συχνά στις εγκύους διότι χαρακτηρίζεται από πολύ μικρό κίνδυνο τραυματισμού. Η άνωση δημιουργεί ένα σχεδόν αβαρές περιβάλλον όπου μπορείτε να γυμνάζετε με ασφάλεια τις μεγάλες μυϊκές ομάδες καθώς και το καρδιοαγγειακό σας σύστημα.

Η κοινή επιθυμία κάθε γυναίκας είναι να έχει μία όμορφα αδυνατισμένη, σφριγηλή και θηλυκή φιγούρα.

Αυτό το διαβάσατε;

X