healthsolutions

Επικαιρότητα

Έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει και από τα εκατομμύρια των σπερματοζωαρίων που εισέρχονται στον κόλπο της γυναίκας, μόνο ένα καταφέρνει να φτάσει στον τελικό προορισμό και να γονιμοποιήσει το ωάριο;

Μια νέα εποχή εγκαινιάζεται για το νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ» μετά από την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19.05.2020, η οποία ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας,  με τον κ. Στέφανο Χανδακά να αναλαμβάνει την προεδρία. Στο πλευρό του κ. Χανδακά, από τη θέση του Αντιπροέδρου, ο κ. Βασίλης Κελλάρης αναμένεται να δώσει νέα πνοή στο όραμα του νοσοκομείου, συνεχίζοντας επάξια τα βήματα του πατέρα του, ιδρυτή και προέδρου του «ΜΗΤΕΡΑ», Δημήτρη Κελλάρη. Σημειώνεται ότι ο κ. Κελλάρης αποτελεί τον νεότερο Αντιπρόεδρο στην ιστορία  του νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ», θέση εξόχως τιμητική, η οποία έρχεται ως επιστέγασμα της αναγνώρισης του επιστημονικού, αλλά και κοινωνικού του έργου.

Ο κορωνοϊός έχει εισβάλει στη ζωή μας, ανατρέποντας τα δεδομένα της καθημερινότητάς μας και απλώνοντας ένα πέπλο ανησυχίας σε όλες τις κοινωνίες ανά την υφήλιο. Κάποιες ομάδες ανθρώπων λόγω ήδη υφιστάμενων προβλημάτων υγείας νιώθουν και δυστυχώς είναι περισσότερο “εκτεθειμένοι” απέναντι σε αυτή την πανδημία. Ωστόσο, πολλές νέες, αλλά και μέλλουσες, μητέρες βιώνουν μια ιδιαίτερα στρεσογόνα περίοδο, ανησυχώντας για τις επιπτώσεις μιας πιθανής νόσησής τους, τόσο στην έκβαση της εγκυμοσύνης τους, όσο και στην υγεία του εμβρύου ή του μωρού τους. Εμείς απευθυνθήκαμε στη μαία και συνεργάτιδα του γυναικολόγου Ανδρέα Κόμη, κ. Βίκυ Ιωσηφέλλη, η οποία απαντά σε συνήθεις απορίες αναγνωστριών μας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν συνηγορούν υπέρ της κάθετης μετάδοσης του ιού, δηλαδή από την μητέρα στο έμβρυο.

O COVID-19 εισέβαλε στη ζωή μας αιφνιδιαστικά και την άλλαξε. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία που έβαλε τη ζωή όλων μας σε αναμονή. Τροποποίησε την καθημερινή πρακτική των γιατρών και των ασθενών σε όλο τον κόσμο και ανέτρεψε αρκετά δεδομένα και καταστάσεις, όπως ήταν γνωστά μέχρι σήμερα.

Mε ένα βίντεο animation, η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ), συμβάλλει από την πλευρά της στην προσπάθεια να εμποδιστεί η εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 και να προστατευτεί η κοινότητα, στέλνοντας το μήνυμα "να μείνουμε σπίτι, ασφαλείς, γεροί, αξιοποιώντας δημιουργικά το χρόνο μας".

Με μια απλή φράση γεμάτη σεβασμό και ευγνωμοσύνη, η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στους γιατρούς, νοσοκόμους και εργαζομένους στον τομέα της υγείας, συμμετέχοντας με τη σειρά της στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, η οποία έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου.

Ζούμε μια περίοδο πρωτόγνωρη και όλη η ανθρωπότητα έχει έρθει αντιμέτωπη με μια πανδημία που την βρήκε απροετοίμαστη σε πολλά επίπεδα. Το να αγωνίζεσαι απέναντι σε έναν άγνωστο και αόρατο εχθρό, σε υποχρεώνει να είσαι προσεκτικός, συγκροτημένος και να συλλέγεις καθετί χρήσιμο από τη «στρατηγική» του.

Αυτό λοιπόν, συμβαίνει και με την επιστημονική κοινότητα που με τρόπο σχολαστικό χωρίς να έχει την πολυτέλεια των πειραμάτων, του χρόνου και των δοκιμών, εξάγει συμπεράσματα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Εστιάζοντας στις γυναίκες, διαπιστώνει κανείς πως μοιάζει πιο φιλικός στις γυναίκες και αυτό το μαρτυρούν οι αριθμοί: Λιγότερες λοιμώξεις, λιγότερες εισαγωγές στη ΜΕΘ, λιγότεροι θάνατοι.

Γεγονός είναι η πρώτη γέννηση παιδιού στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον κορωνοϊό. Το βρέφος γεννήθηκε στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ” την Τετάρτη 18-03-2020. Μητέρα και νεογνό είναι καλά στην υγεία τους.

Kαθώς συνεχίζεται η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην παγκόσμια κοινότητα, με τη χώρα μας να καταγράφει καθημερινά νέα κρούσματα, η ανάγκη για την προστασία των ευπαθών ομάδων είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Οι πάσχουσες από γυναικολογικό καρκίνο έχουν συνήθως εξασθενημένο αμυντικό σύστημα και γι αυτό το λόγο θα πρέπει να είναι πολύ σχολαστικές στην τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής

Ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση για την Ίδρυση της Be-Live, ήρθε στον κόσμο το πρώτο της μωρό! Το πρώτο παιδί της Be-Live! Το πρώτο παιδί του ζευγαριού που προσπαθούσε χρόνια να ζήσει το όνειρο της οικογένειας και το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα χάρη στην ομαδική προσπάθεια όλων των ανθρώπων της Be-Live, αλλά κυρίως των δημιουργών της, ιατρών αναπαραγωγής Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη.

Αυτό το διαβάσατε;

X