healthsolutions
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 12:44

Βικτώρια Χαλκίτη: Χρειάστηκε 8 χρόνια και 5 εξωσωματικές για να κρατήσει στην αγκαλιά της τον γιο της

Η ιστορία της Βικτώριας Χαλκίτη αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα θέλησης, προσπάθειας και υπομονής για όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί αλλά αποτυγχάνουν. Το μήνυμα που στέλνει προς όλα τα υπογόνιμα ζευγάρια είναι σαφές: «Μη σταματάτε να ελπίζετε, γιατί όλα είναι εφικτά, αρκεί να έχετε πίστη και να βρείτε τον κατάλληλο γιατρό που θα σας βοηθήσει».

Η γνωστή τραγουδίστρια αν κι δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις, πρόσφατα αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει για την περιπέτειά της όλα αυτά τα χρόνια,  μέχρι τη στιγμή που με τη βοήθεια του γυναικολόγου και Διευθυντή της «Γένεσις Αθηνών»  Κωνσταντίνου Πάντου κατάφερε να κρατήσει στην αγκαλιά της τον γιο της Φίλιππο- Χριστόφορο που σήμερα είναι 3 ετών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «τον γιο μου τον απέκτησα με εξωσωματική γονιμοποίηση μετά από μεγάλη περιπέτεια πολλών ετών, πολλές προσπάθειες, πολύ απογοήτευση, στεναχώρια. Είχα απογοητευτεί πολύ, είναι πολύ δύσκολο για τη γυναίκα, αλλά όταν το ξεχνάς και λίγο και λες “εντάξει, δεν πρόκειται”, να που τελικά έρχεται».

Η εγκυμοσύνη ήρθε μετά από 8 χρόνια προσπαθειών

Η όμορφη και ταλαντούχα καλλιτέχνης η οποία είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Σταμπόλη, τονίζει πως επί οκτώ χρόνια προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί. «Από τότε δηλαδή που παντρευτήκαμε είχαμε ξεκινήσει τις προσπάθειες να γίνουμε γονείς. Και ειδικά όταν έμαθα ότι η μητέρα μου είχε καρκίνο, ήθελα πάρα πολύ να αποκτήσω παιδί γιατί θεωρούσα ότι ένα εγγονάκι θα την κρατούσε στη ζωή. Έκανα πέντε εξωσωματικές μέχρι να καταφέρω να μείνω έγκυος και κάθε φορά που δεν πετύχαινε, απογοητευόμουν. Ειδικά την πρώτη φορά, που η μητέρα μου ήταν άρρωστη, όταν έμαθα ότι δεν πέτυχε η εξωσωματική, έπαθα μια ελαφριά κατάθλιψη και για ένα διάστημα τα έβλεπα όλα μαύρα».

Η καλλιτέχνης παραδέχεται πως είναι δύσκολα διαχειρίσμο για μια γυναίκα να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί. « Μέσα σου, ακόμα και όταν ο γιατρός σου ανακοινώνει ότι δεν τα κατάφερες, υπάρχει πάντα ελπίδα. Η εξωσωματική είναι μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία. Πρέπει να πάρεις φάρμακα, να κάνεις μια σειρά εξετάσεων και ειδικότερα στο ψυχολογικό κομμάτι είναι μια σκληρή διαδικασία. Κάθε φορά που ξεκινούσα είχα μέσα μου την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρω. Και όταν το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενα, έπεφτα πιο πολύ. Κάποια στιγμή είπα ‘’τέλος! Δεν θέλω να προσπαθήσω άλλο’’. Όμως, πηγαίνοντας για μια απλή γυναικολογική εξέταση στο Γένεσις Αθηνών, εκεί που είχα πει στον εαυτό μου πως δεν θα κάνω άλλη εξωσωματική, με έπεισε ο γιατρός μου, ο Κωνσταντίνος Πάντος, να προσπαθήσω μια τελευταία φορά».

Πώς έμαθε ότι θα γίνει μητέρα

Αν και όπως λέει η ίδια, η ηλικία των 42 ετών δεν της άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας, αποφάσισε με το σύζυγό της να κάνουν άλλη μια προσπάθεια. Πιο πολύ για να είναι εντάξει με τη συνείδησή τους, όπως εξηγεί.  Όμως τελικά, αυτή η προσπάθεια δικαίωσε το ζευγάρι και η στιγμή που ανακάλυψαν ότι η Βικτώρια ήταν έγκυος μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχει αφήσει. «Είχε πολλά πλάκα. Ήταν 5:00 το πρωί όταν αποφάσισα να κάνω το τεστ. Έτσι λοιπόν όπως είμαι μισοκοιμισμένη, βλέπω να αχνοφαίνεται το σημάδι ότι είναι θετικό. Ξύπνησα τον Γιώργο και όταν το είδε κι εκείνος τρελάθηκε από την χαρά του, και καθόμασταν στο κρεβάτι, γελώντας σαν τα χαζά».

Κωνσταντίνος Πάντος: Σημασία έχει η σωστή συμβουλή τη σωστή στιγμή για το κάθε ζευγάρι

Όπως μας εξηγεί ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος, «το 1/3 των ζευγαριών που καταλήγουν στην Κλινική μας θα κάνουν εξωσωματική. Για τα υπόλοιπα όμως ζευγάρια βρίσκουμε φυσικές  λύσεις. Αυτός είναι και ο στόχος. Μέσω συμβουλών, μέσω θεραπείας, μέσω ωορρηξίας με χάπια, μέσω σωστής αντιμετώπισης της διαδικασίας της επαφής. Όμως θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως για όλες τις γυναίκες ο χρόνος και τα ποσοστά επιτυχίας μιας εγκυμοσύνης είναι αλληλένδετα. Όσο περνάει η ηλικία, και ιδιαίτερα μετά τα 40 τα  περιθώρια για μια φυσική σύλληψη μειώνονται. Υπάρχουν κι εδώ λύσεις βέβαια, αλλά οι περισσότερες γυναίκες έχουν χάσει το τρένο για τα δικά τους ωάρια. Έπειτα θα πρέπει να καταφύγουμε σε κάποια ερευνητικά πρωτόκολλα για την αναγέννηση των ωοθηκών, ή στη λύση των δανεικών ωαρίων, ή στην παρένθετη μητέρα σε κάποιες περιπτώσεις, που η μήτρα έχει υποστεί βλάβη. Όποια και αν είναι η λύση που θα δοθεί, οι γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες θα πρέπει να το φροντίσουν έγκαιρα και όσες για διάφορους λόγους το καθυστερήσουν να έχουν την πίστη ότι με τις γνώσεις και την εμπειρία μας, θα το κατορθώσουν».

 

  • fb
  • yt

Αυτό το διαβάσατε;