healthsolutions

Επικαιρότητα

Η HOPEgenesis, θεωρώντας την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης στην Ελλάδα ως ζήτημα ύψιστης Εθνικής προτεραιότητας, ενεργεί για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την εύρεση λύσεων για το δημογραφικό ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτού του οράματος και μένοντας πιστή στην αποστολή της, θεσπίζει τα «Greek Demographic Awards», τα πρώτα Βραβεία για το Δημογραφικό.

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, μέσα από το νέο της podcast με τίτλο, «Kind Talks», διηγήθηκε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πρόσφατη εγκυμοσύνη της, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να αποβάλλει και να χάσει το μωράκι που περίμενε.

Οι εξομολογήσεις, στις οποίες προχωρά, δημιουργούν ένα καθησυχαστικό συναίσθημα, όπως αναφέρει και η ίδια, το οποίο δηλώνει ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι. Το να επικοινωνούμε για τα συναισθήματά μας και να μιλάμε ανοιχτά για αυτά μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ψυχική μας υγεία.

Στους Δελφούς βρέθηκε η Be-Live την Παρασκευή 12 Απριλίου προκειμένου να συμμετάσχει στο 9ο Οικονομικό Forum Δελφών (Delphi Economic Forum) το ετήσιο forum που πραγματοποιείται στους Δελφούς υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η κα Εύα Παπαδάκη, Project Manager της HOPEgenesis, θα συμμετέχει στο πάνελ με θέμα «The Immense Economic Impact of the Demographic Issue in Greece 2025-2050», στα πλαίσια του Delphi Economic Forum IX, το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Exercise is Medicine» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Εθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine – Greece» στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ) κατά το διήμερο 6 & 7 Απριλίου 2024, σε συνδυασμό με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σωματικής Δραστηριότητας και της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας. Το Συνέδριο  χαρακτήριζε η ευρύτητα των θεματικών ενοτήτων σχετικά με το ρόλο της σωματικής άσκησης στην πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων νόσων και συμμετείχαν σε αυτό περισσότεροι από 400 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, προσκεκλημένοι ομιλητές διεθνούς κύρους και εξέχοντες θεσμικοί εκπρόσωποι του παγκόσμιου δικτύου Exercise is Medicine®.  

Με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου της υγείας και της ιατρικής ακαδημαϊκής κοινότητας πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, η επιστημονική εκδήλωση για το μέλλον της Ιατρικής, η οποία διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντή της Α΄ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ κ. Βασίλειο Σιούλα.

Φώτο 2

«Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας» ήταν το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των επενδύσεων 3 ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών για την δημιουργία μονάδων παραγωγής ουσιών και φαρμάκων στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ WIN MEDICA

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων του Σκάι, κ. Σία Κοσιώνη επισκέφθηκε την Παιδιατρική Κλινική του «ΜΗΤΕΡΑ» και αφηγήθηκε στους μικρούς ασθενείς το πρώτο της παραμύθι "Μια άλλη ιστορία”. Με αυτόν τον πολύ δημιουργικό τρόπο, η κ. Κοσιώνη εισήγαγε τα παιδιά στον συναρπαστικό κόσμο της δημοσιογραφίας και μοιράστηκε μαζί τους τη δύναμη που κρύβουν οι καθημερινές ιστορίες και ειδήσεις που μας περιβάλλουν.

1000008067

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής με θέμα «Καινοτόμες Προσεγγίσεις» υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, του Συλλόγου Μαιών - Μαιευτών Αθηνών – ΣΕΜΜΑ, της ΕΛΙΤΟΥΡ και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών.

.

Οι καρκινοπαθείς γυναίκες έχουν πλέον τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε δωρεάν κρυοσυντήρηση του γεννητικού τους υλικού. Το κόστος της διαδικασίας συλλογής και κατάψυξης των ωαρίων θα αναλάβει η κ. Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση μέσω του ιδρύματος «Kind Things» με τη μορφή δωρεάς.

  • fb
  • yt

Αυτό το διαβάσατε;