ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μια χορτοφαγική διατροφή, πλούσια σε ξηρούς καρπούς, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου στους άνδρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη επιθεώρηση BMC Medicine.
Τα αναψυκτικά είναι μέρος της διατροφής πολλών ανθρώπων που τα καταναλώνουν πολλές φορές χωρίς μέτρο. Αμερικανοί επιστήμονες τόνισαν την επικινδυνότητα των γεμάτων ζάχαρη αναψυκτικών για την ανθρώπινη υγεία, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής. Όπως διαπίστωσαν, η καθημερινή κατανάλωση ακόμα και ενός μόνο αναψυκτικού με ζάχαρη αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης ηπατικού καρκίνου.
Η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, και ειδικότερα γάλακτος, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σε σύγκριση με τη μέτρια κατανάλωση, σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά στοιχεία. Από την άλλη, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, δε διαπιστώθηκε κάποια συσχέτιση μεταξύ του αυξημένου κινδύνου καρκίνου του προστάτη και της πρόσληψης ασβεστίου από μη γαλακτοκομικά προϊόντα.