healthsolutions

Επικαιρότητα

H 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, τα προβλήματα αλλά και τα δικαιώματα των ασθενών. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία της νόσου, η σημερινή ημέρα έρχεται να μας υπενθυμίσει την σημασία της πρόληψης. Πλέον, υπάρχουν στη διάθεσή μας τα επιστημονικά εργαλεία για την έγκαιρη ανίχνευση των φορέων της νόσου, ώστε να τα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν να μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια,  χάρη στην ουσιαστική συμβολή του προγεννητικού ή προεμφυτευτικού γενετικού ελέγχου που απομακρύνει τον κίνδυνο γέννησης πασχόντων παιδιών.

Όπου να 'ναι έρχεται το μωράκι σου και θα γίνεις μαμά! Με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας στις 8 Μαΐου, στο ΙΑΣΩ γιορτάζουμε με ένα ξεχωριστό και μοναδικό event για τις μέλλουσες μητέρες! Σε συνεργασία με την MAC Cosmetics, μία από τις κορυφαίες εταιρείες καλλυντικών, διοργανώνουμε Belly Painting, την Τετάρτη 11 Μαΐου, 10:00 – 18:00 στο ΙΑΣΩ! Ταλαντούχες make up artists της MAC θα είναι μαζί μας, για να ζωγραφίσουν με υπέροχα χρώματα την κοιλίτσα σου και να μοιραστούμε αξέχαστες στιγμές χαράς και δημιουργικότητας!

Ριζικές αλλαγές στην εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά και στην κρυοσυντήρηση ωαρίων, φέρνει νέο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, το οποίο θα συζητηθεί σήμερα, Παρασκευή (29/4) στο υπουργικό συμβούλιο. Το σχέδιο νόμου αλλάζει τους ηλικιακούς περιορισμούς, αφού δίνει τη δυνατότητα και σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, προκειμένου να γίνουν μητέρες.

Σήμερα, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την απώλεια του Ιδρυτή του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Σήμερα, ο Όμιλος ανακοινώνει δύο μεγάλες δωρεές, στη μνήμη του Ευάγγελου Σπανού.

Την Παρασκευή 8 & το Σάββατο 9 Απριλίου, το μη κερδοσκοπικό Σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας Be-Live, πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης στη Μυτιλήνη και στην Καλλονή του νομού Λέσβου.

Οι έγκυες γυναίκες που έχουν πλήρως εμβολιαστεί πλήρως έναντι του κορωνοϊού, έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν συγκριτικά με εκείνες που δεν είναι έγκυες, όπως φανερώνουν τα αποτελέσματα νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου, ανοίγουμε το «κεφάλαιο» της γενετικής βάσης του αυτισμού, καθώς πλέον οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της γενετικής διάγνωσης ανοίγουν νέους ορίζοντες για τη διερεύνηση της γενετικής βάσης των ASD-ΔΑΦ (Αutism Spectrum Disorder-Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού). Όσο περισσότερο φωτίζεται το γενετικό υπόβαθρο του αυτισμού, για τον οποίο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για νέα διαγνωστικά τεστ και νέα φάρμακα.

Ο κορωνοϊός φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά την εγκυμοσύνη σε διάφορους τομείς, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα  πρόσφατης μελέτης που καταγράφουν ότι οι έγκυες που διαγιγνώσκονται θετικές στον κορωνοϊό έχουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο στη συνέχεια για σοβαρές παρενέργειες, όπως πρόωρο τοκετό, φλεβική θρομβοεμβολή και θάνατο στη γέννα λόγω σήψης, συνδρόμου οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας ή άλλης αιτίας.

Έναν ακόμη λόγο για να εγκαταλείψετε τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος, κατά την εγκυμοσύνη σας, φανερώνει σχετική μελέτη από το Ισραήλ, η οποία καταδεικνύει ότι το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο χρόνιας οφθαλμολογικής πάθησης στα βρέφη.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ)  με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση  ανακοινώνουν ότι η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία συντόνισε τις δράσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση, κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, από τις 9 Φεβρουαρίου είναι η Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Αυτό το διαβάσατε;