healthsolutions

Επικαιρότητα

Θετικά είναι τα νέα από το μέτωπο της επιστήμης, καθώς οι ερευνητές θεωρούν ότι βρήκαν ένα νέο τρόπο που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία για να προβλέψουν ποιες εγκυμοσύνες είναι πιθανό να καταλήξουν σε αποβολή και ποιες όχι. Η εξέλιξη είναι αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς ζευγάρια που κατά το παρελθόν έπρεπε να διαχειριστούν τον πόνο και της θλίψης της αποβολής εμφανίζονται εμφανώς στρεσαρισμένα για την έκβαση των μελλοντικών κυήσεων.

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου το μη κερδοσκοπικό Σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας Be-Live πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στη Λίμνη Ευβοίας, ως μέρος των δράσεων για το δημογραφικό και στο πλαίσιο της στήριξης οικονομικά ασθενέστερων ομάδων.

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης αναφορικά με το τι είναι το σύνδρομο Down και κυρίως, για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η ένταξη και η συμμετοχή των ατόμων με σύνδρομο Down στην κοινωνία. Από το 2006 που για πρώτη φορά, τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down, έχουν γίνει πολλά βήματα για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος και την εξάλειψη των διακρίσεων που οδηγούν στην κοινωνική περιθωριοποίηση των ατόμων με σύνδρομο Down.

 H Ευρωπαϊκή Ημέρα Μυασθένειας Gravis εντάσσεται και επίσημα στο ημερολόγιο των Ευρωπαϊκών Ημερών, για πρώτη φορά,  στις 2 Ιουνίου, 2023. Μια συμβολική ημερομηνία η οποία θα ρίξει φως σε αυτή τη νευρομυϊκή αυτοάνοση σπάνια ασθένεια που έχει προσβάλει σχεδόν 100.000 ανθρώπους στην Ευρώπη1. Η ημέρα αυτή, που ξεκίνησε από πρωτοβουλία του συνασπισμού “All United for MG2”, η οποία συνδέει συλλόγους ασθενών και εκπροσώπους από επτά χώρες της Ευρώπη, έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τη νόσο και τις συνέπειές της για τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, τους επαγγελματίες υγείας αλλά και τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Η υπογονιμότητα μαστίζει σήμερα 1 στα 7 ζευγάρια και τα αίτια είναι πολλά, όπως δυσλειτουργίες του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, διαταραχές του ανδρικού συστήματος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οφείλεται στην συνύπαρξη προβλημάτων τόσο στον άνδρα όσο και στην γυναίκα. Παράλληλα, δεν είναι λίγα και τα περιστατικά ανεξήγητης υπογονιμότητας, δηλαδή περιστατικά στα οποία αν και δεν ανευρίσκεται κάποιο πρόβλημα στο ζευγάρι, εκείνο αδυνατεί να συλλάβει με φυσικό τρόπο. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η προχωρημένη ηλικία, η οποία αποτελεί το συχνότερο αίτιο υπογονιμότητας σήμερα.

Aνοίγει ο δρόμος για τους μοναχικούς άνδρες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί και να δημιουργήσουν τη δική τους, μονογονεϊκή οικογένεια, μέσω παρένθετης μητέρας και εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το θέμα αυτό θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες και στη χώρα μας, μέσω της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, κατόπιν  θετικής απόφασης του ελληνικού δικαστηρίου, έπειτα από σχετικό αίτημα ενδιαφερομένου.

Σε εφαρμογή τέθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το ηλεκτρονικό μητρώο δοτών και δοτριών γεννητικού υλικού, στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν γίνει 3.600 καταχωρήσεις δοτών και δοτριών.

Είναι το περιβάλλον και η οικογένεια πυλώνες κοινωνικού πολιτισμού και ποιες οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην οικογένεια και κυρίως στην αναπαραγωγή ήταν οι κύριες πτυχές του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Eco Ευ Ζην «Οικογένεια και Περιβάλλον: Πυλώνες Κοινωνικού Πολιτισμού. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην οικογένεια» που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 15 Δεκεμβρίου 2022 στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη και στις 16 Δεκεμβρίου 2022 στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, πάντα υπέρμαχος του θεσμού της οικογένειας, οργάνωσε διάλεξη του μαιευτήρα-γυναικολόγου αναπαραγωγής και Αντιπροέδρου του ΜΗΤΕΡΑ κ. Βασίλη Κελλάρη την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νοσοκομείου Ν. Λούρος.

Η Ηealth Solutions ιδρύθηκε το 2012 από τον Νικόλα Σανιδά με στόχο να προσφέρει επαγγελματικό σχεδιασμό και ανάπτυξη στρατηγικής επικοινωνίας και marketing σε επαγγελματίες υγείας, αλλά και σε φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο του φαρμάκου και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Η εταιρεία από το ξεκίνημά της είναι πρωτοπόρος στο ιατρικό marketing - ένας τομέας σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα το 2012 - και παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στο πεδίο αυτό μέχρι σήμερα, αφομοιώνοντας δημιουργικά όλες τις νέες τάσεις του marketing.

  • fb
  • yt

Αυτό το διαβάσατε;