healthsolutions

Επικαιρότητα

Μωρά τα οποία γεννήθηκαν από γυναίκες που είχαν λάβει εμβόλιο κατά της Covid-19 στην Αγγλία δεν παρουσίασαν καμία διαφορά ή ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την ήδη επιστημονικά αποδεδειγμένη θέση ότι ο εμβολιασμός εγκύων κατά του κορονοϊού είναι απολύτως ασφαλής.

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και σε συνεργασία με την Immune Recognition Ι.Κ.Ε. Spin – off Εταιρεία του Πανεπιστήμιου Κρήτης και του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική, διοργανώνεται η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ: ΜΥΘΟΣ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στο Μέγαρο ΝΤΟΡΕ του Ηρακλείου Κρήτης.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής               

Αποδεικνύοντας, για μία ακόμη φορά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας στη χώρα μας, η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, για πρώτη φορά στα ελληνικά ιατρικά δεδομένα, συντονίζει τη συνεργασία ξένων και Ελλήνων επιστημόνων για την υλοποίηση  μεταμόσχευσης ωοθηκικού ιστού, σε ταυτόχρονη διαδικτυακή σύνδεση με δώδεκα δημόσια νοσοκομεία, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, στις 09:00 π.μ. ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ 12:00-13:30μμ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της κορυφαίας Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life με τίτλοEmbracing the Future για τα έξι χρόνια λειτουργίας της, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

Η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, στο πλαίσιο μιας διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης που στοχεύει στην αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού σχετικά με την έγκαιρη διάγνωση της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου σε αρχικό στάδιο οδηγεί σε πολύ υψηλά ποσοστά ίασης που φτάνουν το 95-97%.  Σήμερα,  η επιστήμη της Γενετικής αποτελεί έναν αξιόπιστο «σύμμαχο» στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, προσφέροντάς μας διαγνωστικά εργαλεία τα οποία μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες σχετικά με τον εξατομικευμένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Δύο νέες επιστημονικές έρευνες σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλή πριν και κατά την εγκυμοσύνη, χωρίς να αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των πιο καινοτόμων μεθόδων με στόχο τα βέλτιστα αποτελέσματα στην επίτευξη κυήσεων, η Institute of Life - ΙΑΣΩ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη γέννηση των πρώτων δύο παιδιών στην Ελλάδα μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο μιας διεθνούς εκστρατείας αφύπνισης του γυναικείου πληθυσμού για τη σημασία της πρόληψης. Πλέον, υπάρχουν αδιαμφισβήτητα επιστημονικά δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι η διάγνωση και η αντιμετώπιση της νόσου σε αρχικό στάδιο οδηγεί σε ποσοστά ίασης που φτάνουν το 95-97%.

Δράση με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων της Σάμου και των Φούρνων Κορσεών για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας πραγματοποίησε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο BE-LIVE την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.

Η 21η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer, μια ημέρα κατά την οποία οι σχετικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο συνενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν από κοινού μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία και την πολιτεία σχετικά με τη νόσο Alzheimer και την άνοια.

Αυτό το διαβάσατε;