healthsolutions

Healthy Corner

Οι κιρσοί είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, με τις ενοχλήσεις και τα συμπτώματα που προκαλούν να γίνονται ιδιαίτερα αισθητά κατά τη θερινή περίοδο. Η φλεβική ανεπάρκεια αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, γι’ αυτό η έγκαιρη και ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος συνιστά τον καλύτερο τρόπο πρόληψης. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, τα δύσκολα έχουν γίνει εύκολα, χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία laser, καθώς πλέον η ενδοαυλική αντιμετώπιση των κιρσών εγγυάται άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα, μειώνοντας τον χρόνο αποθεραπείας στο ελάχιστο.

Ποιοτικές διαγνωστικές και ιατρικές υπηρεσίες, εντελώς δωρεάν ή με σημαντικές εκπτώσεις απολαμβάνουν οι κάτοχοι της Κάρτας Υγείας, που προσφέρουν χωρίς καμία χρέωση οι συνεργαζόμενες κλινικές Θεραπευτήριο Αθηνών και Γενική Κλινική HOSPITALity.

 

Την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Καθηγητή κ. Νικολάου Βραχνή με τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023, η Διεθνής Ημερίδα για τον Τουρισμό Υγείας στο Ηράκλειο που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας  ΕΛΙΤΟΥΡ σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο GDHI, τον Ιατρικό Σύλλογο του Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο επίκεντρο του επιστημονικού διαλόγου ετέθη ο Τουρισμός Γονιμότητας της Ελλάδας , στον οποίο η ΕΛΙΤΟΥΡ έχει αφιερώσει τις δράσεις του 2023 στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο σημαίνων ρόλος του νέου κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αξιολόγηση και κυκλοφορία των ιατροτεχνολογικών προϊόντων βρέθηκε στο επίκεντρο της επιστημονικής ημερίδας υπό τον τίτλο «MDR 2017/745, Νέες Απαιτήσεις στο Χώρο των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων», που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας Υγείας (ΕΚΑΠΤΥ) στην Αθήνα.

Ακτιβιστές από τη Χιλή και τις ΗΠΑ μοιράστηκαν μαθήματα σχετικά με τη διατήρηση της ψυχικής τους υγείας σε καταστάσεις καταστολής και δημοκρατικής αποτυχίας. Η σημασία της ψυχικής υγείας και της πολιτικής συμμετοχής στη δημοκρατία απασχόλησε το συνέδριο «Power and Purpose: Α Symposium on Mental Health and Democratic Agency», το οποίο φιλοξενήθηκε στην Αθήνα από το SFN Agora του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και το ίδρυμα SFN Agora, την Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023.

Το μεταβολικό σύνδρομο αναδεικνύεται σε μια σύγχρονη «μάστιγα», καθώς συνδέεται άμεσα με τον σύγχρονο, δυτικό τρόπο ζωής, ο οποίος ευνοεί την καθιστική ζωή και την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, πλούσιων σε θερμίδες. Στην ουσία, με τον όρο μεταβολικό σύνδρομο περιγράφουμε ένα συνδυασμό συμπτωμάτων και ευρημάτων στις κλινικο-εργαστηριακές εξετάσεις που συνθέτουν έναν αυξημένο κίνδυνο στο να εμφανίσει κάποιος διαβήτη, έμφραγμα ή εγκεφαλικό κάποια στιγμή αργότερα στη ζωή του. Η παχυσαρκία βρίσκεται στον πυρήνα του προβλήματος του μεταβολικού συνδρόμου, γι’ αυτό και η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της θεραπευτικής προσέγγισης του μεταβολικού συνδρόμου.

Η αξία του θεσμού του αθλητισμού έγκειται στο ότι, ως σωματική και πνευματική προσπάθεια υπεροχής σε ένα άθλημα ή αγώνισμα, καλύπτει κάθε πτυχή της ζωής του ανθρώπου και μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ισχυρό εργαλείο για να εκλείψει η επιθετικότητα και αντίθετα να ανθίσει μια καλά οργανωμένη, υγιής κοινωνία. Το Θεραπευτήριο Αθηνών, με την ευθύνη που το χαρακτηρίζει απέναντι στον άνθρωπο, τάσσεται υπέρ της θωράκισης και προστασίας του αθλητισμού, αναλαμβάνοντας ρόλο αρωγού για τη νεολαία και την περιοχή της Κυψέλης, μέσα από παροχές και εγγυήσεις για την προστασία της υγείας τους.

Με αφορμή τον εορτασμό της 15ης Ιουνίου, ως Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας, η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ) και το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ) διοργάνωσαν με επιτυχία την ημερίδα με τίτλο “Πρόγνωση - Πρόληψη - Ενημέρωση για τη Γονιμότητα”, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΑΙ, χθες, 14 Ιουνίου 2023.

  • fb
  • yt

Αυτό το διαβάσατε;