healthsolutions
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 12:58

Υπογονιμότητα: Aληθινές ιστορίες ζευγαριών που άφησαν πίσω τους όλα τα εμπόδια

Oι περιπτώσεις των ζευγαριών που προσέρχονται στο ιατρείο μας είναι πολλές και διαφορετικές, όμως όλες έχουν ως αφετηρία και τελικό στόχο την επιθυμία για δημιουργία οικογένειας. Οι ιστορίες που «γράφουμε» μαζί με τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής τους είναι η καλύτερη απόδειξη πως δεν πρέπει ποτέ κανείς να εγκαταλείπει την προσπάθεια και να βυθίζεται στην απογοήτευση, πριν εξαντλήσει όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες. Η παρακάτω μαρτυρία είναι ενδεικτική.

«Από τον εφιάλτη στο πιο μαγικό όνειρο... Η ιστορία μου ξεκινά πριν από 3,5 χρόνια, που επισκέφθηκα τον κύριο Σφακιανούδη (το τελευταίο ραντεβού που θα έκανα σε γιατρό), αφού οι επισκέψεις μου σε κορυφαίους γιατρούς, όπως μου είχαν συστήσει, ήταν ατελέσφορες και μάταιες.

Το άλυτο πρόβλημα μου; “Σύνδρομο ‘Ασερμαν”, κατεστραμμένη μήτρα μετά από αποξέσεις που αναγκάστηκα να κάνω 20 μέρες μετά τον πρώτο μου τοκετό λόγω λάθους του γιατρού, με αποτέλεσμα να μείνω στην εντατική μια εβδομάδα. Το αποτέλεσμα; Πήγα για υπέρηχο στον γιατρό που με ξεγέννησε και μου είπε να μην ανησυχώ. Μετά από έναν χρόνο χωρίς περίοδο έκανα υστεροσκόπηση σε άλλον γιατρό που μου είχαν συστήσει ως "ειδικό" για να δούμε τι συμβαίνει. Το αποτέλεσμα; "Κορίτσι μου, δεν μπορεί να γίνει τίποτα.. Η μήτρα σου έχει γίνει μια μάζα και δεν μπορώ καν να πλησιάσω στο σημείο από τις συμφύσεις. Δυστυχώς, εμμηνόπαυση και αν θες δεύτερο παιδάκι μόνο με παρένθετη μητέρα". Απελπισία μόνο!!

Μετά από λίγες μέρες που ξεπέρασα το σοκ είπα πως θα το ψάξω όσο μπορούσα και μετά από αρκετές επισκέψεις σε γιατρούς, η καλή μου τύχη με οδήγησε τελικά στον καλύτερο άνθρωπο - γιατρό που έχω γνωρίσει. Με "πήρε από το χέρι" και μαζί παλέψαμε. Τον πίστεψα και με δικαίωσε!

Ήταν ο μόνος που μου είπε «ναι μπορώ να το κάνω, μπορώ να σε βοηθήσω»! Μου άνοιξε έναν δρόμο με ελπίδα, φως και μέλλον! Όχι μόνο μου επανάφερε την περίοδο αλλά ελπίζαμε για παιδάκι. Και όλα αυτά σας τα γράφω σήμερα που έχω στην αγκαλιά μου το δεύτερο μου θαυματάκι!! Απίστευτο και όμως αληθινό, η ιστορία λοιπόν τελειώνει με ένα ευτυχισμένο τέλος χάριν στον Κ. Σφακιανούδη. Ποτέ μην το βάζετε κάτω, παλέψτε για το όνειρο σας!

Με σεβασμό και εκτίμηση σε όλη την ομάδα και πάνω από όλα στον ΓΙΑΤΡΟ μου,

Γιώργος, Νάντια, Ιφιγένεια και Μπέμπα!»

Ο Μαιευτήρας Γυναικολόγος Κωνσταντίνος Σφακιανούδης, ειδικός Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με αφορμή την παραπάνω μαρτυρία ασθενούς του επισημαίνει πως η υπογονιμότητα ενός ζευγαριού είναι συνήθως ένα ζήτημα που μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς και διάφορους παράγοντες, με πάρα πολλές ειδικές λεπτομέρειες να εμπλέκονται. Όσα ζευγάρια αντιλαμβάνονται πως υπάρχει δυσκολία στη σύλληψη καλό είναι να απευθύνονται έγκαιρα στον ιατρό τους, καθώς πολλές φορές υπάρχει λύση, αρκεί κάποιος να την αναζητήσει από τον κατάλληλο ειδικό, χωρίς αναίτια χρονική καθυστέρηση που μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση και να δημιουργήσει νέα εμπόδια.

Για περισσότερες πληροφορίες , επικοινωνήστε με τον Μαιευτήρα Γυναικολόγο κ. Σφακιανούδη Κωνσταντίνο, Ειδικό στην Υποβοηθουμένη Αναπαραγωγή, www.sfakianoudis.gr, 210 6565112 (Facebook Instagram)

κ.Σφακιανούδης 
Info

Ο Κωνσταντίνος Σφακιανούδης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικεύθηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Βρυξελλών CHU ST PIERRE.

Παράλληλα, εξειδικεύτηκε στην λαπαροσκοπική χειρουργική στο διεθνούς φήμης κέντρο CLERMONT-FERRAND της Γαλλίας από όπου και κατέχει το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης και για το διάστημα 2007-2009 ήταν υπεύθυνος του Χειρουργικού τομέα Day-Clinic στη νοσοκομείο Hopital d Ixelles των Βρυξελλών. Εξειδικεύτηκε στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο CHU ST PIERRE Βρυξελλών και στην Ανδρική Υπογονιμότητα στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Montpelier και της Toulouse.

Από τις αρχές του 2023, ο κ. Κωνσταντίνος Σφακιανούδης είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ και αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Γυναικολογικής Χειρουργικής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών, μια εκ των μεγαλύτερων μονάδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα.

  • fb
  • yt

Αυτό το διαβάσατε;