healthsolutions
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 12:15

Ίδρυση νέας Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ANHUI

H ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ αναπτύσσεται και ταξιδεύει στην Κίνα με την συμβολή της στην ίδρυση της νέας Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με το πρώτο αδερφοποιημένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ανχούι στο Ηefei. Η νέα Μονάδα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου  ονομάζεται “First affiliated Hospital of Anhui University of Chinese Medicine- Genesis Athinon” – Σε Επισκέπτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής του Ανχούι αναγορεύθηκε ο Κωνσταντίνος Πάντος.

Η ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ εγκαινίασε τη συνεργασία της με τη νέα, υπερσύγχρονη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Κίνα, στην Περιφέρεια του Ανχούι παρουσία της πολιτειακής ηγεσίας της σχετικής Περιφέρειας καθώς και της επιστημονικής κοινότητάς της.

Η πρώτη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Κίνα με ελληνική υπογραφή είναι προϊόν συνεργασίας του αδελφοποιημένου νοσοκομείου του Ανχούι με το Πανεπιστήμιο Κινεζικής Ιατρικής και της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Η Μονάδα βρίσκεται και θα λειτουργεί εντός του νέου, υπό ανέγερση υπερσύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου και θα προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης διασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές στον τομέα αυτό.

380531461 639710258291504 5099902072852471222 n

Οι Κινέζοι επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Yang Wenming Πρόεδρο του πρώτου αδελφοποιημένου Νοσοκομείου του Ανχούι, με το Πανεπιστήμιο Κινεζικής Ιατρικής Hefei, ζήτησαν τη συμβολή του κ. Κωνσταντίνου Πάντου, Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Διευθύνοντα Συμβούλου της Ιδιωτικής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ ώστε να στηρίξει και να ενισχύσει το νέο αυτό εγχείρημα, με τη γνώση και την πολυετή εμπειρία του ως ένας από τους πλέον ειδικούς, σε διεθνές επίπεδο, στο χώρο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

simergasia

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου κ.Wang, ο Αντιπρόεδρος κ. Hu Fan καθώς και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου της Κινεζικής Ιατρικής του Ανχούι, μαζί με τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ θεμελίωσαν από κοινού τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Νοσοκομείου της Κίνας.

Ο ίδιος ο κ. Πάντος δήλωσε ότι “πρόκειται για ένα βήμα που μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην ιατρική αντιμετώπιση των ασθενών σε θέματα γονιμότητας και υπογονιμότητας αλλά και να ενισχύσει τη συνεργασία των δυο χωρών σε επίπεδο τόσο εκπαιδευτικό όσο και ερευνητικό. Αυτά, θα επιφέρουν και το επιπρόσθετο όφελος για τη χώρα μας να αποτελέσει προορισμό υποδοχής ασθενών από την Κίνα συμβάλλοντας στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού στον τομέα αυτό. Δίνεται η ευκαιρία να επεκτείνουμε τα όρια της ιατρικής γνώσης και πέρα από την χώρα και την ήπειρό μας, καταργώντας τα σύνορα και για τους πολίτες της Κίνας που θα μπορούν να δέχονται σχετικές υπηρεσίες και θεραπείες στη χώρα μας”, μια επιπλέον έμπρακτη αναγνώριση της Ελλάδας στο τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το Πανεπιστήμιο Κινεζικής Ιατρικής γνωστό για την προσφορά του στην εκπαίδευση και την έρευνα, τιμώντας τη νέα συνεργασία αναγόρευσε τον κ. Πάντο σε Επισκέπτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου.

380889832 640631381532725 593010203353192725 n

Παράλληλα αναγνώρισε και ως επίτιμα μέλη του Κινεζικού Ιατρικού Συλλόγου τόσο τον κ. Πάντο όσο και τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιο Πατούλη για την πολύτιμη προσφορά τους στην ιατρική κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως συμβολικά και στo πλαίσιο των δράσεων του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, στο Πανεπιστήμιο της Hefei τoποθετήθηκε η προτομή του Ιπποκράτη με σκοπό την ανάδειξη, σε παγκόσμιο επίπεδο, της Ιπποκράτειας ηθικής αλλά και τη σύνδεση της παραδοσιακής με τη σύγχρονη ιατρική.

Με την ευκαιρία των ανωτέρω, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Πάντος και ο Γενικός Γραμματέας Αντώνιος Πολυδώρου, απηύθυναν πρόσκληση προς τους συναδέλφους τους - Ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου της Κίνας και του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής, για επίσκεψη στην Κω όπου γιατροί από όλον τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να δώσουν, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, τον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη, γεγονός που τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά, τούς δίνει νέα ώθηση στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος. Αυτή η πρόσκληση τονώνει την προσπάθεια των Ελλήνων Ιατρών να καταστήσουν την νήσο της Κω και γενέτειρα του πατέρα της Ιατρικής Επιστήμης, Ιπποκράτη, σαν έναν προορισμό τον οποίο θα πρέπει να επισκεφθούν, έστω και για μία φορά στη ζωή τους, όλοι οι Ιατροί παγκοσμίως.

380894814 640631358199394 5396000582893715476 n

Ταυτόχρονα έγινε πρόσκληση προς τους γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου της Κίνας και του Πανεπιστημίου, για επίσκεψη στην Κω  προκειμένου να δώσουν τον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη με στόχο να δημιουργηθεί ένας νέος προορισμός για τους γιατρούς απ΄όλο τον κόσμο.

 

  • fb
  • yt

Αυτό το διαβάσατε;