healthsolutions
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 12:01

WooCaps: Η Δήμητρα και ο Νίκος σχεδιάζουν σκουφάκια για μικρούς και μεγάλους ήρωες

Πίσω από τη νεοσύστατη εταιρεία με την επωνυμία WooCaps βρίσκονται δυο νέοι άνθρωποι, ο Νίκος Πετρόπουλος και η φίλη του "WooCaps Fairy", Δήμητρα Κακουλίδη. Η εταιρεία τους σχεδιάζει, παράγει και πουλάει άριστης ποιότητας χειρουργικά σκουφάκια για γιατρούς και υγειονομικούς. Αλλά η δράση τους δεν σταματά εδώ καθώς  η WooCaps παρέχει τα προϊόντα τους σε δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων: στους γιατρούς που σώζουν ζωές και σε παιδιά που νοσούν από καρκίνο.

Η αφορμή για την ιδέα  ήρθε μέσω μιας δυσάρεστης αφορμής που βιώσαν στο φιλικό τους περίγυρο: μια φίλη τηλεφώνησε για να ζητήσει ένα σκουφάκι, σαν αυτό που φοράνε οι χειρουργοί, για την 3χρονη κορούλα της, τη Τζοβάννα, που τα παιδικά μαλλάκια της έπεφταν από τη χημειοθεραπεία στο ογκολογικό νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Δεν χρειάζεται πολύ φαντασία ή αυξημένη ευαισθησία για να καταλάβει κάποιος πόσο καταστρεπτικό μπορεί να αποδειχτεί αυτό το γεγονός για την εύθραυστη παιδική ψυχολογία αλλά και πόσο χρηστικό είναι ένα τέτοιο αντικείμενο για πρακτικούς λόγους, π.χ όταν τουφίτσες βρίσκονταν απρόσκλητες μέσα στο φαγητό της μικρής.

«Ψάξαμε πολύ, αλλά σωστό σκουφάκι δεν βρήκαμε. Πήραμε, λοιπόν, κάποια παρεμφερή των ζητουμένων σκουφάκια και της τα πήγαμε. Σε εκείνο το δωμάτιο παιδο-ογκολογικής μονάδας νοσοκομείου γεννήθηκε η ιδέα της WooCaps: να συνδέσουμε δύο ομάδες "ηρώων", τους γιατρούς και τα παιδιά που δίνουν την πιο κρίσιμη μάχη της ζωής τους και πρέπει να νιώθουν πως έχουν συνοδοιπόρους στην τιτάνια προσπάθειά τους».

doctor

Σήμερα, η WooCaps διαθέτουν σκουφάκια με εξαιρετικά υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές για το υγειονομικό προσωπικό και, μέσω των έσοδων από τις πωλήσεις, οι δυο συνεργάτες δωρίζουν σκουφάκια στα παιδιά που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες. Όταν λοιπόν, ένας ένας γιατρός αγοράσει ένα WooCaps σκουφάκι, βοηθά να δωριστούν σκουφάκια σε παιδιά με καρκίνο.

Γύρω από την προσφορά αυτή έχει οργανωθεί μια αλυσίδα μέσω Συλλόγων Γονέων παιδιών με νεοπλασίες, ξενώνων και παιδο-ογκολογικών κλινικών που  βοηθούν ώστε όλα τα  σκουφάκια  να φτάσουν έγκαιρα στους μικρούς ασθενείς, μια επιτυχημένη συντονισμένη και προσπάθεια για να  αποκτήσει κάθε μικρός ασθενής  το δικό του καλοραμμένο, πολύχρωμο σκουφάκι.

Και επειδή τα παιδιά παραμένουν πάντα παιδιά, ακόμα και στο αποστειρωμένο περιβάλλον ενός νοσοκομείου, τα σκουφάκια τους είναι χαρούμενα, με σχέδια και χρώματα που ταιριάζουν στην ηλικία τους και στα παιδικά τους ενδιαφέροντα.

Λίγα λόγια για τα προϊόντα και την ποιότητα των υλικών

Τα WooCaps είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 60 original σχέδια και 3 διαφορετικά στυλ: Standard Skull Cap, Signature Loose Beanie & Long-Hair WooCap.  Επίσης η εταιρεία συνεργάζεται και  με ΜΚΟ και σχεδιάζει Special Edition WooCaps, μέρος των κερδών των οποίων δωρίζονται για την υποστήριξη των σκοπών του κάθε οργανισμού. Τα μοναδικά πατρόν υπογράφονται από τη Barbara Carbonell, καθηγήτρια Ενδυματολογίας στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου.

WooCaps closeup

Φυσικά η ποιότητα του υφάσματος είναι άριστη, τόσο για τα χειρουργικά, όσο και για τα παιδικά σκουφάκια, με  ίνες Coolmax® FreshFX® με τεχνολογία Ecomade, με >90% ανακυκλωμένες ύλες. Προσφέρει 98% απώθηση του ιδρώτα, ενώ η ενίσχυση του υφάσματος με ιόντα αργύρου προσφέρει αντιμικροβιακή δράση. Η πιστοποίηση του υφάσματος κατά OEKO-TEX 100 διασφαλίζει την μη ύπαρξη βλαβερών για τον άνθρωπο ή για το περιβάλλον ουσιών, η οποία σε συνδυασμό με τη μέθοδο εκτύπωσης ειδικά οικολογικά μελάνια. καθιστούν τα WooCaps κατάλληλα ακόμα και για βρέφη.

Το πρώτο Special Edition WooCap σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος ("The Make-A-Wish WooCap") και είναι ήδη διαθέσιμο, ενώ ακολουθούν και άλλες συνεργασίες.

Η μικρή Τζοβάννα σήμερα είναι σήμερα ένα υγιές 6χρονο κοριτσάκι που άφησε πίσω τη μεγάλη της περιπέτεια, η οποία έγινε η αφορμή για μια ιδέα που σκορπά χαμόγελα στα παιδιά, ακόμα και στην πιο δύσκολή δοκιμασία της ζωής τους.

Πληροφορίες στο site: www.woocaps.com & fb: facebook.com/WeAreWooCaps instagram: instagram.com/woocaps_

Αυτό το διαβάσατε;