healthsolutions
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 09:16

«Greek Demographic Awards»: Η HOPEgenesis θεσπίζει τα πρώτα Βραβεία για το Δημογραφικό

Η HOPEgenesis, θεωρώντας την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης στην Ελλάδα ως ζήτημα ύψιστης Εθνικής προτεραιότητας, ενεργεί για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την εύρεση λύσεων για το δημογραφικό ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτού του οράματος και μένοντας πιστή στην αποστολή της, θεσπίζει τα «Greek Demographic Awards», τα πρώτα Βραβεία για το Δημογραφικό.

Σκοπός του θεσμού είναι να τιμηθούν και να βραβευτούν άτομα, δομές ή οργανισμοί, που μέσω της πορείας τους προσδίδουν ένα θετικό πρόσημο στο δημογραφικό πρόβλημα και συμβάλλουν στην ανατροπή του.

Φέτος, στην εναρκτήρια εκδήλωση απονομής βραβείων, στις 30 Μαΐου 2024, θα απονεμηθούν βραβεία σε 14 κατηγορίες, οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τρόπων μέσω των οποίων μπορεί να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση.

Οι κατηγορίες των Βραβείων για τα Greek Demographic Awards 2024 είναι:

  1. Βραβείο Έργο Ζωής
  2. Βραβείο Καριέρα - Οικογένεια
  3. Βραβείο Προσωπικότητας – Θεσμού σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο
  4. Βραβείο Ακρίτες που μας εμπνέουν
  5. Βραβείο Οικογένειας
  6. Βραβείο Δήμων - Κοινοτήτων
  7. Βραβείο Οργανισμού για το Δημογραφικό
  8. Βραβείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας
  9. Βραβείο Φορέα για το Δημογραφικό
  10. Βραβείο Θεσμικής Πρωτοβουλίας
  11. Βραβείο Περιοχής Αύξησης Πληθυσμού – Αναστροφής Αρνητικού Ισοζυγίου
  12. Βραβείο Impact – Πρωτοβουλία με Απήχηση
  13. Βραβείο Κοινού “HOPE”
  14. Βραβείο Χορηγών HOPEgenesis

Στο πλαίσιο των «Greek Demographic Awards», η HOPEgenesis ζητάει από όλους να βοηθήσουν με το Βραβείο Κοινού. Υποδείξτε μας έναν υποψήφιο ΕΔΩ, ο οποίος κατά τη γνώμη σας συνέβαλε με τον δικό του τρόπο στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, ώστε να βραβευτεί στην τελετή απονομής για τη συνεισφορά του και να γίνει παράδειγμα για όλους.

Λίγα λόγια για την HOPEgenesis:

Η HOPEgenesis είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που δραστηριοποιείται από το 2015 στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την εύρεση λύσεων για το δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 450 απομακρυσμένες περιοχές, 408 τοπικές κοινότητες και 42 νησιά του Αιγαίου και Ιονίου πελάγους. Συνεργάζεται με 24 ιατρικά κέντρα σε Αθήνα και επαρχία (δημόσια και ιδιωτικά), και η ιατρική της ομάδα αποτελείται από περισσότερους από 50 εθελοντές ιατρούς, μαίες και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 800 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.

  • fb
  • yt

Αυτό το διαβάσατε;