healthsolutions
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 11:20

Ελληνίδες μιλούν ανοιχτά για την εξωσωματική γονιμοποίηση, σπάζοντας τα ταμπού

Η πορεία προς το όνειρο της μητρότητας είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα. Για άλλες μοιάζει με ένα ξέγνοιαστο ταξίδι και για άλλες έχει τη μορφή ενός προσωπικού αγώνα που απαιτεί επιμονή και υπομονή.

Διάσημες Ελληνίδες έσπασαν τα ταμπού και κατέθεσαν την προσωπική τους εμπειρία, μιλώντας ανοιχτά για την εξωσωματική γονιμοποίηση και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης και ενθάρρυνσης σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται να συμμαχήσει με την επιστήμη για να κατορθώσει να γίνει μητέρα.

Γυναίκες δυναμικές, καταξιωμένες στο χώρο τους που βρέθηκαν και οι ίδιες αντιμέτωπες με το φόβο και την απελπισία ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το μωρό τους, διηγούνται την ιστορία τους και εξηγούν γιατί οι γυναίκες δεν θα πρέπει να παραιτούνται από το όνειρο της μητρότητας, παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Η Καίτη Γαρμπή δεν είχε κρύψει ότι ο γιος της είχε έρθει στον κόσμο με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης. «Δεν θα μπορούσα να κρύψω την εξωσωματική, γιατί είμαι πολύ υπερήφανη για το γιο μου και πιστεύω πως βοήθησα πολλές γυναίκες που αντιμετώπιζαν τον ίδιο φόβο. Στο τέλος, το μόνο που μετράει είναι να έρθει στην αγκαλιά σου το παιδί σου, όχι ο τρόπος που θα γίνει αυτό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η επιτυχημένη τραγουδίστρια, μιλώντας για την απόφασή της να μοιραστεί με τον κόσμο την εμπειρία της.

Από την πλευρά της, η επιτυχημένη δημοσιογράφος Ελένη Τσαγκά συμβουλεύει τις γυναίκες που ετοιμάζονται να κάνουν εξωσωματική να μην έχουν άγχος, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια βίωσε ακόμη και κατάθλιψη. Ωστόσο, όταν έπαψε να αγχώνεται τότε ήταν που το "θαύμα" συνέβη.

Η τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής Βικτώρια Χαλκίτη έστειλε το δικό της μήνυμα στις γυναίκες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί, μέσα από τη συγκλονιστική εξομολόγησή της για τις 6 εξωσωματικές διαδικασίες στις οποίες υπεβλήθη μέχρι να αποκτήσει το γιο της.

xristina mpompa 1

Η Χριστίνα Μπόμπα, πρόσφατα μίλησε για την απόκτηση της δικής της οικογένειας με τη βοήθεια της εξωσωματικής, δίνοντας κουράγιο σε πολλές γυναίκες που μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες σύλληψης.

Η τελευταία σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού μοιράστηκε με το κοινό τα συναισθήματά της όσο προσπαθούσε να αποκτήσει το δικό της παιδί. «Ήθελα πάρα πολύ να αποκτήσω ένα παιδί και πάλεψα πάρα πολύ γι' αυτό κι εγώ και ο Κώστας. Παρά τις πρώτες αποτυχίες, το κουράγιο που μου έδωσε ο Κώστας ήταν αυτό που με κράτησε στον αγώνα. Τον Φοίβο τον έκανα με εξωσωματική γιατί είχα κάποια προβλήματα εγώ, τα οποία δεν μου επέτρεψαν να κάνω αλλιώς παιδί. Έπρεπε να γίνει με τη βοήθεια της επιστήμης και τα καταφέραμε...», εξομολογήθηκε.

  • fb
  • yt

Αυτό το διαβάσατε;