healthsolutions

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μία έγκυος από το Charlotte της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ περίμενε δίδυμα, αλλά η κοιλιά της δεν σταματούσε να μεγαλώνει.

Η Μπριάνα Λόκγουντ, μια 29χρονη influencer από το Σικάγο του Ιλινόις, προσπαθούσε επί τέσσερα χρόνια να αποκτήσει παιδί με τον 29χρονο σύζυγό της, Άρον, χωρίς όμως οι προσπάθειές τους να αποδίδουν καρπούς. Η μητέρα της Μπριάνα, Τζούλι Λόβινγκ, για να τους βοηθήσει προσφέρθηκε να κυοφορήσει η ίδια το παιδί της κόρης της, αποφασίζοντας να γίνει παρένθετη μητέρα για το ίδιο της το εγγόνι.

Τη δική τους ιστορία διηγούνται οι Laura και David Worsley, ένα ζευγάρι από την Βρετανία που βίωσε το δικό του “Γολγοθά” μέχρι να καταφέρει να αποκτήσει την μονάκριβη του κορούλα, Ivy. H Laura είχε 13 αποβολές, μέχρι την 14η εγκυμοσύνη της που ήταν αυτή που έμελλε να της χαρίσει την πραγματοποίηση του ονείρου της μητρότητας.

Η διακεκριμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος Εύα Νάθενα, έχοντας μια αξιοζήλευτη επαγγελματική διαδρομή και ούσα ήδη καταξιωμένη στους καλλιτεχνικούς κύκλους,  αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της προκειμένου να ζήσει αυτό που κάθε γυναίκα ονειρεύεται: τη μητρότητα.

Η επιθυμία της μητρότητας είναι μια ασταμάτητη δύναμη στις γυναίκες που θέλουν πολύ ένα παιδί και καμία δυσκολία δεν φαίνεται να μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Η Σ. μοιράζεται τη δυνατή εμπειρία της.

 H περίπτωση της Δέσποινας Σουμελίδη από τη Μελβούρνη είναι μια περίπτωση που αξίζει να δημοσιοποιηθεί, καθώς μπορεί να δώσει ελπίδα σε χιλιάδες, καθημερινές γυναίκες που παλεύουν για τη ζωή και τα όνειρά τους.

Ο δρόμος προς τη γονιμότητα, για πολλά ζευγάρια, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.Μπορεί να είναι μαζί χρόνια όμως δεν κατάφεραν να αποκτήσουν το μωρό που επιθυμούσαν. Την τελική λύση την αναζήτησαν μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης και ευτυχώς κατόρθωσαν να αγκαλιάσουν το δικό τους μωρό ή ακόμη και τα δικά τους πολλά μωρά.

Όταν οι προσπάθειες δεν αποφέρουν καρπούς, το κουράγιο και το σθένος έχουν στερέψει, μια γυναίκα που προσπαθεί να αποκτήσει παιδί χρειάζεται «αυτόν τον έναν, που θα δεχόταν να αγωνιστεί μαζί μου, να με βοηθήσει να αποκτήσω ένα παιδάκι», όπως πολύ σωστά αναφέρει η Μαίρη, ασθενής του Μαιευτήρα Γυναικολόγου Κων/νου Σφακιανούδη και ευτυχισμένη μητέρα μιας κόρης. Η ιστορία της ακολουθεί και πιστοποιεί πως η υπομονή, η επιμονή και η εμπιστοσύνη σε έναν επιστήμονα είναι τα όπλα που πρέπει να έχει κάθε μελλοντική μητέρα στη φαρέτρα της. 

Πολλοί λένε πως στη ζωή πάντα καταφέρνεις να γίνεις αυτό που θέλεις.  Και η ίδια η ζωή τελικά επιβεβαιώνει αυτή την άποψη, ακόμη και αν το κόστος πολλές φορές θα σε γεμίζει δάκρυα.

Η πίεση έντονη, το άγχος εκεί, παρόν, να μην εγκαταλείπει ποτέ το ζευγάρι που βρίσκεται σε διαδικασία προσπάθειας απόκτησης παιδιού. Μια περίοδος δύσκολη που σίγουρα απαιτεί έναν ψύχραιμο, καθησυχαστικό και άρτια καταρτισμένο επιστήμονα στο πλάι τόσο της γυναίκας, όσο και του άντρα του ζευγαριού. Την ακόλουθη ιστορία υπογράφει μια μητέρα δύο αγοριών πλέον και απευθύνεται με αγάπη και ευγνωμοσύνη στον Μαιευτήρα Γυναικολόγο Κών/νο Σφακιανούδη.  

Γνωριστήκαμε στις 29 Ιουλίου 2011. Μόλις ένα χρόνο μετά, στις 22 Ιουλίου 2012 είχαμε με τον σύζυγό μου, στην αγκαλιά μας δύο υπέροχους, πανέμορφους γιους!

Αυτό το διαβάσατε;

X