healthsolutions

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αρκετές είναι οι διάσημες γυναίκες που έχουν μοιραστεί με γενναιότητα το δύσκολο ταξίδι τους προς τη μητρότητα, ρίχνοντας παράλληλα φως σε θέματα που αφορούν την υπογονιμότητα και την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η πρώην βουλευτής, Κατερίνα Μάρκου, αποτελεί ακόμη μία γυναίκα, η οποία υποβλήθηκε σε αμέτρητες εξωσωματικές, προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να γίνει μητέρα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλο και πιο συχνά διάφορους celebrities και δημοφιλή πρόσωπα να μοιράζονται τις δικές τους σκέψεις, τα συναισθήματά τους και τις ιστορίες τους γύρω από την υπογονιμότητα και την εξωσωματική γονιμοποίηση.

 

Η ενδομητρίωση για ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών αποτελεί μία ανησυχία, την οποία δύσκολα μοιράζονται και συζητάνε. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που κυριαρχεί για το συγκεκριμένο γυναικολογικό πρόβλημα. Είναι ένας αγώνας που παραμένει κρυμμένος στις σκιές, αφήνοντας πολλές γυναίκες να αισθάνονται απομονωμένες και να μην ακούγονται. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να ανοίξουμε διαλόγους, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, και να θέσουμε το δρόμο για την αναγνώριση του θέματος. Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια είναι ειδικοί που έχουν την ικανότητα να μας ακούν και να μας κατανοούν.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απέβαλε στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στα social media τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, δίνοντας ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε γυναίκα που έχει βιώσει την ίδια εμπειρία.

Σε κλίμα αισιοδοξίας, χαράς, ενθουσιασμού και ελπίδας έλαβε χώρα η συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής για το μοναδικό περιστατικό, για τα Ελληνικά δεδομένα, της κ. Ειρήνης Κόκα, η οποία σήμερα διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της μετά από μεταμόσχευση κρυοσυντηρημένου ωοθηκικού ιστού.

Oι περιπτώσεις των ζευγαριών που προσέρχονται στο ιατρείο μας είναι πολλές και διαφορετικές, όμως όλες έχουν ως αφετηρία και τελικό στόχο την επιθυμία για δημιουργία οικογένειας. Οι ιστορίες που «γράφουμε» μαζί με τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής τους είναι η καλύτερη απόδειξη πως δεν πρέπει ποτέ κανείς να εγκαταλείπει την προσπάθεια και να βυθίζεται στην απογοήτευση, πριν εξαντλήσει όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες. Η παρακάτω μαρτυρία είναι ενδεικτική.

Μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσπάθειά της να αποκτήσει παιδί, στέλνοντας το δικό της μήνυμα προς τις γυναίκες που αγωνίζονται για το όνειρο της μητρότητας.

Μητέρα στα 56 της χρόνια έγινε σήμερα μία γυναίκα, γυμνάστρια στο επάγγελμα, η οποία έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα δίδυμα αγοράκια σε ιδιωτικό μαιευτήριο των Αθηνών. Μάλιστα, η ευτυχής μητέρα έμεινε έγκυος με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης με την πρώτη κιόλας προσπάθεια.

  • fb
  • yt

Αυτό το διαβάσατε;