healthsolutions
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 10:27

Το μήνυμα της Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση έπειτα από την αποβολή στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απέβαλε στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στα social media τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, δίνοντας ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε γυναίκα που έχει βιώσει την ίδια εμπειρία.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις και ο υπέρηχος δεν έδειχναν κάτι το ανησυχητικό, το πρωί της Δευτέρας 4/3 ο γιατρός της διαπίστωσε πως η καρδιά του μωρού της είχε σταματήσει.

Το κείμενο που δημοσίευσε στα social media

«*Δεν είναι ανακοίνωση εγκυμοσύνης*

Τον Ιανουάριο μάθαμε ότι είμαι έγκυος με το δεύτερο μωράκι μας το οποίο ήρθε στον πρώτο φυσικό κύκλο που κατάφερε να κάνει το σώμα μου μετά από 4 χρόνια. Η σύλληψη έγινε στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μας.

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι καταφέραμε μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για να αποκτήσουμε τον Νίκο, να γίνουμε ένα από αυτά τα ζευγάρια που πάντα ζήλευα – εκείνα που πιάνουν παιδιά στον αέρα κάνοντας υπέροχο σεξ.

Σε κάθε αιματολογική εξέταση, κάθε υπέρηχο, περίμενα πότε θα γίνει η βλακεία (γιατί σιγά μην είμαστε εμείς αυτό το ζευγάρι), αλλά να που η χορειακή ανέβαινε στα ουράνια και η καρδούλα του μωρού χτυπούσε στον πιο όμορφο ρυθμό…

Όλα πήγαιναν τέλεια. Ούτε ναυτία είχα, ούτε τα νεύρα που μου προκαλούσαν το πρώτο τρίμηνο οι χιλιάδες ορμόνες που έπαιρνα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη.

Όλα ήταν ιδανικά μέχρι την Δευτέρα 4 Μαρτίου που πήγαμε στην κλινική για έναν υπέρηχο στην 10η εβδομάδα. Σαν να είχα ένα προαίσθημα εκείνο το πρωί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί πριν την επίσκεψη αισθανόμουν ένα έντονο άγχος.

Μόλις άναψε η οθόνη το είδαμε το μωρό μας – είχε πλέον κεφαλάκι, χεράκια και ποδαράκια. Όμως ο γιατρός μας κοίταξε τη μαία και της είπε «Βλέπεις αυτό που βλέπω;». «Ναι…» απάντησε εκείνη. Η καρδιά του μωρού μας είχε σταματήσει και όπως μας σόκαρε με την είσοδό του στη ζωή μας, έτσι μας σόκαρε και με την έξοδο.

Το ζήσαμε και αυτό – αποβολή στον τρίτο μήνα.

«Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη»

Τα συναισθήματα πολλά, η σκέψη όμως μια: η επόμενη ημέρα που συνήθως είναι λίγο πιο εύκολη από την προηγούμενη. Όπως λέει και ο Νίκος, «το μπεμπέ είναι στον ουρανό τώρα».

Εάν έχω ένα μήνυμα να δώσω σε όποια γυναίκα βιώνει το ίδιο, είναι ότι θα χαμογελάσει και πάλι. Για εμένα συνέβη πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περίμενα – κατάφερα να νιώσω πραγματικά ευτυχισμένη μόλις μια εβδομάδα μετά.

Όμως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και το να θρηνήσει κανείς αυτή την απώλεια ζωής απαραίτητο!

Μια αγκαλιά σε όλες όσες το έχουν περάσει και μια παράκληση – Μην αφήσετε τον φόβο να σας στερήσει την χαρά και τον εορτασμό της επόμενης εγκυμοσύνης! Είναι μια μαγική περίοδος που μας αξίζει να ευχαριστιόμαστε στο έπακρο. Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη».

Με αυτά τα λόγια, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μοιράστηκε την δική της εμπειρία, παρότρυνε τις γυναίκες που έχουν παρόμοια βιώματα να μην επιτρέψουν στον φόβο να μπει εμπόδιο στη χαρά μίας επόμενης εγκυμοσύνης, ενώ υπενθύμισε πως καμία δεν είναι μόνη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

  • fb
  • yt

Αυτό το διαβάσατε;