healthsolutions

Χρήσιμα

Εσείς γνωρίζατε ότι ορισμένες τροφές μπορούν να επιδεινώσουν την πρωινή ναυτία κατά τη διάρκεια μίας εγκυμοσύνης;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ορισμένες τροφές συνιστώνται να αποφεύγονται λόγω των πιθανών κινδύνων για την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του μωρού.

Όταν πλησιάζει η στιγμή του τοκετού το σώμα της γυναίκας βιώνει κάποιες πολύ φυσιολογικές αλλαγές, οι οποίες το βοηθούν να προετοιμαστεί για αυτή τη μοναδική στιγμή.

Η ηλιοθεραπεία μπορεί να είναι ευχάριστη, αλλά είναι σημαντικό για τις γυναίκες που διανύουν το όμορφο ταξίδι της εγκυμοσύνης να είναι προσεκτικές. Η υπερβολική έκθεση στις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος και να προκαλέσει διάφορα προβλήματα.

Οι γυναίκες που έχουν άγχος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, γεννούν κατά μέσο όρο νωρίτερα σε σχέση με εκείνες διανύουν εν ηρεμία την περίοδο της εγκυμοσύνης τους, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Η έρευνα υπογραμμίζει την ανάγκη οι γιατροί να ελέγχουν τις εγκύους για τυχόν άγχος – και όχι μόνο για κατάθλιψη όπως γίνεται συχνότερα – κατά το πρώτο και τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Mπορεί η κακοκαιρία Barbara να βαίνει σε ύφεση, ωστόσο καθώς ακόμη δεν έχουμε αποχαιρετίσει το χειμώνα είναι πολύ πιθανό να αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε ανάλογα ακραίες καιρικές συνθήκες στο εγγύς μέλλον.  Στις γραμμές που ακολουθούν μοιραζόμαστε χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν τις γυναίκες που διανύουν την εγκυμοσύνη τους να προστατευθούν αποτελεσματικά από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Πολλές γυναίκες τα τελευταία χρόνια επιθυμούν να δοκιμάσουν να γεννήσουν φυσιολογικά μετά από καισαρική τομή και αυτό είναι απολύτως θεμιτό σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από εκείνες που υπαγορεύουν να επαναληφθεί η καισαρική τομή όπως για παράδειγμα, ο προδρομικός πλακούντας.

Λίγες στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας μπορούν να συγκριθούν με τον φυσιολογικό τοκετό και τη γέννηση του παιδιού της. Η δυνατή αυτή εμπειρία αποτελεί μια απόλυτα φυσική διαδικασία που προετοιμάζει το νεογνό με τον καλύτερο τρόπο για τη ζωή εκτός της μήτρας, ενώ έχει πολλά οφέλη και για την υγεία της μητέρας.

Συναντήσαμε τον γνωστό μαιευτήρα γυναικολόγο Δρ. Θοδωρή Λιακάκο, φανατικό υπέρμαχο του φυσιολογικού τοκετού, ο οποίος απάντησε σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις και μας εξήγησε τα μοναδικά πλεονεκτήματά του, τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Τα κενά μνήμης κατά την περίοδο της κύησης θεωρούνται κάτι φυσιολογικό, καθώς πολλές γυναίκες αναφέρουν συχνά ότι ξεχνούν που έχουν τοποθετήσει διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους, ενώ συχνά νιώθουν ότι χάνουν τον ειρμό της σκέψης τους και ξεχνάνε τι ήθελαν να πουν. Τι προκαλεί όμως, την απώλεια μνήμης στην εγκυμοσύνη;

Η εγκυμοσύνη αναμφισβήτητα αποτελεί το πιο όμορφο «ταξίδι» στη ζωή μιας γυναίκας, σηματοδοτώντας παράλληλα μια περίοδο έντονων σωματικών και ψυχολογικών αλλαγών. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα προσεκτική θα πρέπει να είναι η έγκυος και με την καθημερινή φροντίδα της στοματικής υγιεινής, καθώς κατά διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνεται ο βαθμός ευαισθησίας στην ανάπτυξη τερηδόνας και ουλίτιδας.  Γιατί όμως, εμφανίζονται προβλήματα στη στοματική υγεία των εγκύων;

  • fb
  • yt

Αυτό το διαβάσατε;