healthsolutions

Ανδρική

Το ταχίνι θεωρείται μια υπετροφή, η οποία μεταξύ άλλων ενισχύει το ανοσοποιητικό, συμβάλλει στην υγεία των οστών, βοηθά με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και βελτιώνει την ανδρική γονιμότητα.

Aισιοδοξία γεννά ως προς την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας, το επίτευγμα ερευνητών στις ΗΠΑ, οι οποίοι κατόρθωσαν να δημιουργήσουν σπέρμα από βλαστοκύτταρα μαϊμούδων και στη συνέχεια το χρησιμοποίησαν προκειμένου να γονιμοποιήσουν τα ωάρια θηλυκών μακάκων. Οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι ακολουθώντας ανάλογη τεχνική θα μπορέσουν στο μέλλον να δημιουργήσουν ανθρώπινο σπέρμα, ξεκινώντας από βλαστοκύτταρα.

Η περιβαλλοντική μόλυνση, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η πανδημία ενδέχεται να επηρεάσουν την ανδρική γονιμότητα, σύμφωνα με ειδικούς, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους στο on-line περιοδικό salon.com, εκφράζοντας ωστόσο, διφορούμενες απόψεις σχετικά με το μέγεθος της διαφαινόμενης κρίσης.

Τελικά η διατροφή επηρεάζει την ποιότητα των σπερματοζωαρίων; Η απάντηση είναι «ναι» και μάλιστα τα αποτελέσματα είναι άμεσα, σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Linköping, οι οποίοι με βάση σχετική έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS Biology, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν σημαντικά και άμεσα την ποιότητα του σπέρματος.

Τα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα δεν βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος σε άνδρες με υπογονιμότητα, φανερώνουν τα αποτελέσματα νέας μελέτης που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Fertility and Sterility», η οποία πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD). Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα πιθανώς δεν βελτιώνουν την εγκυμοσύνη και τα ποσοστά ζωντανών γεννήσεων.

Ο κλινικός ορισμός της υπογονιμότητας είναι η έλλειψη εγκυμοσύνης μετά από 12 συνεχείς μήνες μη προστατευμένης σεξουαλικής επαφής. Η επίπτωση της υπογονιμότητας στο συνολικό πληθυσμό είναι 10-15% παγκοσμίως, και αυτό έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Όπως ακριβώς οι κιρσοί στα πόδια και η φλεβική ανεπάρκεια που δημιουργούν, έτσι και η κιρσοκήλη αφορά την ελικοειδή διάταση των φλεβών του όρχεως δημιουργώντας επίσης ανεπάρκεια. Στους περισσότερους άνδρες το πρόβλημα, για ανατομικούς λόγους, εντοπίζεται στον αριστερό όρχι. Υπάρχουν άνδρες που έχουν κιρσοκήλη και δεν το γνωρίζουν ενώ η όρθια θέση του άνδρα  ή του έφηβου, η ζέστη και η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να κάνουν την κιρσοκήλη περισσότερο ορατή. 

Μία αμφιλεγόμενο έρευνα είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και η οποία, για πρώτη φορά, συνδέει τη γονιμότητα ενός άνδρα με το μέγεθος του πέους του.Τα συμπεράσματα μπορεί να είναι σαφή, όμως σίγουρα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο το όλο θέμα για να αποφανθεί κανείς πώς συνδέεται η γονιμότητα με το μέγεθος του ανδρικού μορίου.

Ανεξάρτητο παράγοντα κακής υγείας αποτελεί ο μειωμένος αριθμός σπερματοζωαρίων, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσίευσαν πρόσφατα Ιταλοί ερευνητές.Όπως αναφέρουν σε επιστημονική τους ανακοίνωση, το σπέρμα που περιέχει λίγα σπερματοζωάρια, δεν αποδεικνύει μόνο ότι άνδρας έχει μειωμένες πιθανότητες να γίνει πατέρας, αλλά αποτελεί συνάμα ισχυρή ένδειξη χειρότερης υγείας και κινδύνου διαφόρων ασθενειών.

Η ανδρική υπογονιμότητα θα πρέπει να διερευνάται επιπλέον και από άλλες ειδικότητες, πέρα των βιολόγων και των μαιευτήρων, καθώς μπορεί να υποκρύπτει σοβαρά νοσήματα για τον ανδρικό πληθυσμό.

  • fb
  • yt

Αυτό το διαβάσατε;